Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. május 25-től a kormányablakokban és okmányirodákban– Budapest kivételével – az ügyintézés minden ügykörben időpontfoglalás nélkül is lehetséges.

A fővárosi kormányablakokban a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok ügyintézéséhez szintén nem szükséges előzetesen időpontot foglalni, egyéb ügyekben  változatlanul kizárólag előzetes időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás. Az elkészült okmányokat  postai úton kézbesítjük.

Továbbra is javasoljuk az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét és kérjük a megfelelő óvintézkedések betartását (maszk viselése, védőtávolság, higiéniás előírások).

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy a kormányablakokban működő adóügyi ügyfélszolgálatokon ideiglenesen szünetel az ügyfélfogadás, illetve csökkentett nyitvatartással fogadják az ügyfeleket. Részletes tájékoztatást az adott kormányablak információs oldalán és a NAV honlapján találnak. Javasoljuk a NAV online szolgáltatásainak használatát.

Export tenyésztojás-jelölés kódszámának kiadása iránti kérelem

Kódszám

ELELM00007

Az ügy rövid leírása

Tagállamba,vagy harmadik országbeli exportra szánt tenyésztojásokat csak a termelőtelep azonosítóját tartalmazó jelöléssel lehet kiszállítani.

Ki jogosult az eljárásra?

Ki jogosult az eljárásra?: a termelőtelep tulajdonosa, vagy tartója

Kizáró okok: van lehetőség képviseletre

Milyen adatokat kell megadni?

Tenyészet címe, kódja, típusa (pedigré, szaporítótelep, vagy keltetőüzem), tartó adatai

Milyen iratok szükségesek?

nincsenek csatolandó dokumentumok

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

díjmentes

Hol intézhetem el?

NÉBIH

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

Jogorvoslati lehetőség: Fellebbezésre nincs lehetőség

Jogorvoslati lehetőség részletei: A határozat bírósági felülvizsgálatát a kersetlevélben a Fővárosi Törvényszékhez címezve kell benyújtani Fővárosi törvényszék 1055 Budapest Markó utca 27

Kinek kell címezni a felllebezést (az elbíráslásra jogosult szerv): az első fokon eljáró szervnél a NÉBIH-nél

Hová kell benyújtani a fellebbezést (az elsőfokú hatóság, amely a döntést hozta): kézhezvételtől számított 30 nap

A benyújtási határidő: a törvényszék előtt:

A fellebbezési illeték mértéke: - első fokon indult peres eljárásban 600 000 forint, nemperes eljárásban pedig 350 000 forint,

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Mi az eljárás, ha tenyésztelep étkezési tojást is elő kíván állítani? Amennyiben a tenyésztelep étkezési tojást is elő kíván állítani, akkor az illetékes járási állategészségügyi hatóságnál be kell jelenteni a telepet mint árutojás termelő telepet. Ekkor a járási állategészségügyi hatóság által kiadott telep azonosító számot kell a tojás jelölésén feltüntetni. Természetesn az egyéb állategészségügyi, élelmiszerhigiéniai előírásokat is meg kell tartani, amelyek az étkezési tojás előállításra és forgalmazásra vonatkoznak, forgalomba hozni csak tojás csomagolón keresztül lehet.

Fontosabb fogalmak

Tenyész-,keltető tojások, valamint csomagolásuk jelölése.

Vonatkozó jogszabályok

Kulcsszavak

TIR, BIR, ENAR, önálló tenyészet, kapcsolattartó, tenyészet bejelentés, tartási hely bejelentés, megyi ENAR körzetek, Országos Adatbázis,

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858