Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tisztelt Látogató!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon a feladatkörök és az ügykörök feltöltése jelenleg frissítés alatt áll.

Jelentkezés Ifjúsági Garancia Rendszerbe és a keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia (GINOP 5.2.1-14 / VEKOP 8.2.1-15) munkaerőpiaci programra

Kódszám

MUNKP00096

Az ügy rövid leírása

Az Ifjúsági Garancia lényege, hogy azon 25 év alatti fiatalok számára, akik sem nem tanulnak, sem nem dolgoznak, az állami foglalkoztatási szernek meghatározott időn belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani a munka vagy a tanulás világába. A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához. Kiemelt figyelem fordul a legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált 25 év alatti fiatalokra.


Ki jogosult az eljárásra?

Azok a 25 év alatti fiatalok , akik sem nem tanulnak, sem nem dolgoznak.

Milyen adatokat kell megadni?

A jelentkező neve, címe.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Nincsen eljárási költség.

Hol intézhetem el?

A fővárosi és megyei kormányhivatal állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal).

Ügyintézés határideje

A járási hivatal részéről kapcsolatfelvétel történik 8 napon belül.

Amit még érdemes tudni (GYIK és Ügyféltájékoztató)

Kapcsolódó fájlok: Jelentkezési lap_MUNKP00096
1. Kik lehetnek a munkaerő-program résztvevői?

25 év alatti sem nem dolgozó, sem nem tanuló fiatalok.

2. Mit kell tartalmaznia a jelentkezési lapnak?

A kapcsolatfelvételhez szükséges nevet, elérhetőségeket.

Fontosabb fogalmak

Munkaerő-piaci program: meghatározott célcsoport számára munkaerő-piaci szolgáltatások és foglalkoztatást elősegítő támogatások nyújtása.

Vonatkozó jogszabályok


Az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. Rendelet 10.§ (1) a) és 11.§. A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B.§ A foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 26/A. §

Kulcsszavak

Ifjúsági Garancia, Program , GINOP , VEKOP,

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858