Akadálymentes verzió

Szarvasmarha bekerülés bejelentés, bejelentés módosítása

Kódszám

NENAR00072

Az ügy rövid leírása

A 2014 jelű űrlap szarvasmarhák új igazolólap (marhalevél) kérésére szolgál. Az igazolólap kérő formanyomtatványt az önálló tenyészet tartója, vagy az általa megbízott ENAR felelős, megyei körzetbe sorolt tenyészet esetén a körzeti kapcsolattartó állatorvos tölti ki.

Ki jogosult az eljárásra?

Az igazolólap kérő formanyomtatványt az önálló tenyészet tartója, vagy az általa megbízott ENAR felelős, megyei körzetbe sorolt tenyészet esetén a körzeti kapcsolattartó állatorvos tölti ki.
Van lehetőség képviseletre, meghatalmazásra.

Milyen adatokat kell megadni?

Kötelező adatok: tenyészetkód, tartó neve és címe, egyed azonosítója, dátum, aláírás.

Milyen iratok szükségesek?

Nincs.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Sürgősséggel 2000 Ft, normál esetben 1000 Ft. Fizetés a számlához mellékelt csekken lehetséges.

Hol intézhetem el?

A NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság, mint országos hatáskörű szerv, és az ügyfél telephelye szerinti illetékes kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

Ügyintézés határideje

Az igazolólap kérő formanyomtatvány beérkezésétől számított 14 napon belül kell kiállítani a marhalevelet. Sürgősség esetén 2 munkanapon belül, egyéb esetekben 4 munkanapon belül megtörténik a marhalevél kiállítás és feladás.

Jogorvoslati lehetőség

Nincs lehetőség fellebbezésre.
Nem releváns.
Nem releváns.
Nem releváns.
Nem releváns.

Amit még érdemes tudni (GYIK és Ügyféltájékoztató)

Az igazolólap kérő formanyomtatvány kitöltési útmutatója csatolva.
1. Mikor kapom meg a marhalevelet? Sürgősség esetén a beérkezéstől számított két munkanapon belül kerül postáraadásra, normál esetben 4-5 munkanapon belül. 2. Személyesen is át tudom venni a marhalevelet? Igen, előzetes egyeztetés után a NÉBIH központjában (1024. Keleti Károly u. 24.) vagy az illetékes megyei kormányhivataloknál. 3. Mennyibe kerül a marhalevél? Sürgősség esetén 2000 Ft, normál eljárás szerint 1000 Ft.

Fontosabb fogalmak

Belföldi marhalevél-igazolólap fogalma: az állat központi nyilvántartásba vételét, valamint az állattartó személyét tanúsító hatósági bizonylítvány. Tulajdont nem igazol.

Vonatkozó jogszabályok

az állattenyésztésről szóló 1993.évi CXIV.törvény, a szarvasmarha-fajok egyedeinek jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 99/2002. (XI.5.) FVM rendelet, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII.27.) Kormányrendelet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról szóló 22/2012. (II.29.) Kormányrendelet , a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X.18.) FVM rendelet

Kulcsszavak

ENAR, marhalevél, igazolólap kérés

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858