Zöldség-gyümölcs forgalmazók regisztrációja" /> Zöldség-gyümölcs forgalmazók regisztrációja" />
Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tisztelt Látogató!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon a feladatkörök és az ügykörök feltöltése jelenleg frissítés alatt áll.

Zöldség-gyümölcs forgalmazók regisztrációja

Kódszám

NOVTA00015

Az ügy rövid leírása

A friss zöldség és gyümölcs forgalomba hozatala során alapanyag-tárolási, tisztítási, osztályozási, előkészítési, gyártástechnológiai, csomagolási, jelölési, tárolási és szállítási tevékenységet kizárólag regisztrált élelmiszer-vállalkozó végezhet.
A regisztráció céljából az élelmiszer-vállalkozó a tevékenység végzésének helye szerint illetékes megyei kormányhivatal növény és talajvédelmi igazgatóságához köteles bejelenteni a nevét (cégnevét), címét (székhelyét); a felelős kapcsolattartó nevét, beosztását és elérhetőségét szolgáló adatokat; továbbá az élelmiszer-vállalkozó telephelyeinek címét és az ott folytatott tevékenység jellegét, az áruforgalom és vevőkör kiterjedését és az alkalmazott minőségügyi rendszer megnevezését.

Ki jogosult az eljárásra?

A friss zöldség és gyümölcs forgalomba hozatala során alapanyag-tárolási, tisztítási, osztályozási, előkészítési, gyártástechnológiai, csomagolási, jelölési, tárolási és szállítási tevékenységet végző vállalkozók és vállalkozások

Milyen adatokat kell megadni?

Név(cégnév), cím (székhely); a felelős kapcsolattartó neve, beosztása és elérhetősége, továbbá az élelmiszer-vállalkozó telephelyeinek címe és az ott folytatott tevékenység jellege, az áruforgalom és vevőkör kiterjedése és az alkalmazott minőségügyi rendszer megnevezése.

Milyen iratok szükségesek?

Regisztrációs adatlap

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Az eljárás díj és illetékmentes

Hol intézhetem el?

A megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

Nincs

Amit még érdemes tudni (GYIK és Ügyféltájékoztató)

Visszatérő probléma annak eldöntése, hogy kire nem vonatkozik a regisztrációs kötelezettség (olyan is akar regisztrálni, akinek nem kell).
Tehát nem kell regisztrálnia annak aki:

-kistermelőnek minősül az 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet szerint, vagyis az éves forgalma a 20000 kg-ot nem haladja meg.

Fontosabb fogalmak

Kistermelő: a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet hatálya alá tartozó élelmiszer vállalkozó, ha a friss zöldség-gyümölcs forgalmazása az évi 20 000 kg-ot nem haladja meg.

Vonatkozó jogszabályok

az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről szóló 68/2007. (VII. 26.) FVM–EüM–SZMM együttes rendelet
a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági feladatainak meghatározásáról szóló 68/2015. (III. 30.) Korm. rendelet
a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendele

Letölthető fájlok, kapcsolódó linkek

http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/zoldseg-gyumolcs-forgalmazok-regisztracioja
http://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/21434/REGISZTRACIOS_ADATLAP20130709.docx/d52a5fab-65a1-4b44-84c0-e99e89877dca

Kulcsszavak

zöldség gyümölcs élelmiszer vállalkozó regisztráció

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858