Akadálymentes verzió

Hírek

2017.01.03. Elkezdődött a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja 2016/2017. tavaszi szemeszterének pályázati időszaka

2017 tavaszán újra elindítja a Magyar Kormány a Fogyatékos Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramját, amelynek során fogyatékos felsőoktatási hallgatók három hónapos, heti 20 órás közigazgatási gyakorlatot szerezhetnek egy minisztériumban, felsőoktatási tanulmányaik mellett.

2017.01.03. Másodszor indul el a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Második alkalommal hirdeti meg a kormány a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramot (a továbbiakban: TKÖ Program). A TKÖ Program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el.

2017.01.02. Újra lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Hetedik alkalommal hirdeti meg a kormány a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. Az ösztöndíjat elnyerő jelentkezők hét hónapot egy hazai központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el.

2016.12.30. Szünetel az okmányok iránti igénylés

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnik a személyi okmányok kiadásáért is felelős Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH). A KEKKH általános jogutódja a Belügyminisztérium lesz.

2016.12.20. Újabb Államkincstári értékesítési pont nyílt a XVII. kerületi Kormányablakban

Immár öt budapesti kormányablakban érhetők el a Magyar Államkincstár állampapír értékesítési szolgáltatásai, miután a XVII. kerületben átadták a legújabb értékesítési pontot. Budapest Főváros Kormányhivatala és a Magyar Államkincstár együttműködésének köszönhetően így újabb helyszínen bővül a kormányablakokban elérhető szolgáltatások száma. Az új értékesítési pontot dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója, Riz Levente, Rákosmente polgármestere, Sebestyén Gabriella, Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság igazgatója, valamint Csepetiné Gébele Judit, a Kormányhivatal XVII. Kerületi Hivatalának vezetője nyitották meg.

2016.12.20. 1540 ügykör intézhető a kormányablakokban

2017. január 1-jétől újabb 66 ügykörrel bőrül a kormányablakokban intézhető ügyek száma. Továbbítás céljából 38, tájékoztatás céljából 27, az azonnal intézhető ügyek száma 1 új ügykörrel bővül majd.

2016.12.14. Az I. kerületben is megnyílt a kormányablak

Hivatalosan is átadták az I. Kerületi Kormányablakot, amely a korábbi okmányiroda helyén várja az ügyfeleket az Attila út 12. alatt. A fejlesztésnek köszönhetően Budapest összes okmányirodáját kormányablakká alakította Budapest Főváros Kormányhivatala, így az állampolgárok immár minden kerületben, lakóhelyük közelében mintegy 1480 ügytípusban intézkedhetnek. Az új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, valamint dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere adták át.

2016.10.21. Kormányablak nyílt Vésztőn

Békés megyében ünnepélyes keretek között adták át a tizenharmadik kormányablakot.

2016.10.20. Átadták a kormányablakot Mezőberényben

Ünnepélyes keretek között adták át a tizenkettedik kormányablakot Békés megyében

2016.10.15. Tovább bővül a kormányablakokban intézhető ügyek száma

Mától 1480 különböző típusú ügyben kereshetik fel az állampolgárok a kormányablakokat, miután október 15-től újabb 53 ügytípussal bővült az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokban elintézhető ügykörök száma.


1 2 3 4 5