Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tisztelt Látogató!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a weboldalon a feladatkörök és az ügykörök feltöltése jelenleg frissítés alatt áll.

Érettségi előtt álló diákok látogatása a Kormányablakban

2016.02.01.

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzős tanulói tettek látogatást a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Bejczy utcai Kormányablakában.


A diákokat Szijj Katalin mb. osztályvezető köszöntötte, majd Gerencsér KrisztinaKormányablak munkatárs az integrált ügyfélszolgálati rendszerről tartott előadást.

A premontreis tanulók bepillantást nyerhettek a kormányablakban történő munkáról, megfigyelhették azt az ügyfelek, valamint az ügyintézők szemszögéből is, kiemelve az ügyfélközpontúságot és a segítőkész magatartást.

A tanulók bepillantást nyerhettek a kormányablakban történő munkáról Fotó: Kabinet

 

A felsőoktatási felvételi eljárásról, az elektronikus felvételi folyamatáról és az ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésről kaptak tájékoztatást. A diákok megismerhették, hogy az ügyfélkapu valójában arra szolgál, hogy a netre fellépő ügyfél igazolhassa személyazonosságát.

Részletes tájékoztatást kaptak a felsőoktatási felvételi eljárásról a diákok Fotó: Kabinet

 

A diákok több kérdést is feltettek Gerencsér Krisztinának. Elhangzott, hogy a felvi.hu felületén a jelentkezés során csak sorba lehet-e haladni a menüpontok kitöltésével. Az előadó elmondta, igen, először a személyes adatokat kell kitölteni, utána a „testreszabás menüpontot”, majd csak ezt követően lehet új jelentkezést rögzíteni és a további adatokat megadni.

A tanulók kíváncsiak voltak arra, hogy meddig lehet változtatni a jelentkezésen, illetve módosításokat tenni. Megtudtuk, hogy február 15. éjfélig van lehetőség új jelentkezés megadására és személyes adatok megváltoztatására. Ezt követően csupán a választott felsőoktatási helyek, szakok között lehet sorrendet módosítani és a dokumentumokat feltölteni.

Katona Luca Magdolna ügyfélkaput létesített az előadás után Fotó: Kabinet

 

Az előadás végén a kormányablak munkatársai ügyfélkaput létesítettek azoknak a tanulóknak, akiknek eddig még nem volt.

(Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal)