Akadálymentes verzió

Gyorsabb ügyintézés, képzett kollégák

2017.03.28.

Országosan 807, megyénkből pedig 34 ember vehette át a kormányablak ügyintézői képzést igazoló oklevelet. Az ünnepélyes átadó pénteken került megrendezésre a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szent István termében.


A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség közös konzorciumában megvalósuló KÖFOP projekt fő célja az ügyintézés minőségének javítása és az ügyfelek elégedettségének növelése.

A 6,9 milliárd forintos támogatásból 807 kolléga képzése valósult meg az első – 2016 októberétől 2017. januárig tartó - ütemben.

KABbizonyitvany1

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: 2018 végéig összesen 20 ezer kollégát képeznek: részben belső, vezetői képzéseket folytatnak, részben pedig közszolgálati képzéseket.

Mivel a kormányablakok a kormányhivatalok zászlóshajóit jelentik, különösen fontos a feladat szakszerű ellátása, hiszen ez az első pont, ahol az állampolgárok találkoznak a területi közigazgatással és esetlegesen az ott szerzett tapasztalatok alapján alkotnak képet az államról és annak működéséről.

Prof. dr. Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese a magyar közigazgatás-fejlesztés legsikeresebb és legemblematikusabb programjának nevezte a kormányablak rendszer felállítását a rendszerváltás óta.

KABbizonyitvany2

A cél az, hogy az ügyintézés minél gördülékenyebb és hatékonyabb legyen, a vállalkozók pedig valós gazdasági tevékenységre fordíthassák idejüket ahelyett, hogy hosszú perceket töltenek az ügyintézéssel. Ez hosszú távon Magyarország versenyképességét is növelheti. – tette hozzá.

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint fontos lenne az integrált ügyfélrendszerek kialakítása is, illetve, hogy a polgárok számára minél könnyebben elérhetők legyenek a kormányablakok.

Ennek érdekében néhány helyen már a vasútállomáson is kialakítottak kormányablakot, a jövőben pedig szeretnének ezen az úton továbbhaladni.
A gördülékenyebb ügyintézést segítheti a fiatal munkaerő informatikai tudása is, valamint a kormány stratégiájaként elindított Digitális Jólét Program, aminek keretében 2018-ig 3,5 millió háztartásban lesz elérhető a szélessávú internet.

 

(Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal)