Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. május 25-től a kormányablakokban és okmányirodákban– Budapest kivételével – az ügyintézés minden ügykörben időpontfoglalás nélkül is lehetséges.

A fővárosi kormányablakokban a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok ügyintézéséhez szintén nem szükséges előzetesen időpontot foglalni, egyéb ügyekben  változatlanul kizárólag előzetes időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás. Az elkészült okmányokat  postai úton kézbesítjük.

Továbbra is javasoljuk az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét és kérjük a megfelelő óvintézkedések betartását (maszk viselése, védőtávolság, higiéniás előírások).

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy a kormányablakokban működő adóügyi ügyfélszolgálatokon ideiglenesen szünetel az ügyfélfogadás, illetve csökkentett nyitvatartással fogadják az ügyfeleket. Részletes tájékoztatást az adott kormányablak információs oldalán és a NAV honlapján találnak. Javasoljuk a NAV online szolgáltatásainak használatát.

Jánossomorja - Megnyílt a tizedik kormányablak Győr-Moson-Sopron megyében

2018.09.07.

Szeptember 6-án került sor Győr-Moson-Sopron megyében a tizedik, Jánossomorján működő kormányablak ünnepélyes átadására, melyen jelen volt dr. Nagy István agrárminiszter és Széles Sándor kormánymegbízott.


Ez az első olyan kormányablak a megyében, amely nem járási székhelyen van – kezdte ünnepi beszédét Széles Sándor, a megyei kormánymegbízott. – Nagyon fontos volt számunkra, hogy itt is megnyílhasson egy ilyen iroda, hiszen a megyében az adóbevételeket tekintve Jánossomorja a negyedik legnagyobb város. Ráadásul dinamikusan fejlődik, sokan költöznek ide és a környékre a munka miatt, és sokan próbálják ebben a városban rendezni az ügyeiket. Korábban a jánossomorjai okmányirodában a járási ügyek mintegy tizenöt százalékát intézték és ez a szám a jövőben csak növekedhet. Mindössze a gépjárművel és a vállalkozásokkal kapcsolatos ügyek miatt kell majd Mosonmagyaróvárra menni a helyi ügyfeleknek. Ezenfelül több mint ezer üggyel kapcsolatban kereshetik a jánossomorjai kormányablakot.

Jánossomorja1

– A célunk az, hogy elégedett állampolgárokat lássunk – mondta dr. Nagy István agrárminiszter. – Szeretnénk, ha az ügyintézés körülményei is XXI. századi formát mutatnának. Az állam ügyintézési struktúrája nagyot lépett előre a kormányablakokkal, amelyeket remélhetőleg a lakosság is érez. A most megnyitott iroda nemcsak tehermentesíti Mosonmagyaróvárt, hanem nagy előnyére válik Jánossomorjának és a térségnek. Remélhetőleg a helyiek életét is nagyban megkönnyíti majd, hiszen a szakképzett személyzet mindenben igyekszik segíteni az ügyfeleket.

Jánossomorja2

Az új Kormányablak a már működő okmányiroda belsőépítészeti átalakításával, belső funkcionális elrendezést érintve és infokommunikációs akadálymentesítésével jött létre, mely során az egységes arculatnak megfelelő ügyféltér és kiszolgáló területek kerültek kialakításra.

(Forrás: Kisalföld / Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal)