Akadálymentes verzió

Kormányablak busz Galgamácsán

2018.06.11.

Sikeres volt a kormányablak busz kitelepülése Galgamácsára, ahol múlt pénteken vehették igénybe a mobil kormányablak szolgáltatásait az ügyfelek.


MobilKAB1

A kormányhivatal szakemberei a galgamácsai polgármesteri hivatal előtt péntek reggeltől kora délutánig fogadták az ügyfeleket – mondta el lapunknak dr. Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője. A járásvezető kiemelte, a rendszer tökéletesen működött, semmilyen fennakadás, technikai probléma nem volt. A legtöbben személyigazolvány, valamint a vezetői engedély ügyintézése miatt fordultak a kormányablak busz ügyintézőihez, de volt, aki ügyfélkaput nyitott vagy diákigazolványt csináltatott. Dr. Bőhm András hozzátette, az ügyfelek nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést, akik jellemzően a településről érkeztek. Voltak, akik az előzetes hirdetések alapján vették igénybe a szolgáltatásokat, de olyan is volt, aki más ügyintézés után jelent meg és használta ki a lehetőségeket.

MobilKAB2

Dobos Zsuzsanna, a kormányhivatal ügyfélszolgálati osztályának vezetője elmondta, a Pest Megyei Kormányhivatal „okos” járművét olyan eszközökkel szerelték fel, amelyekkel szinte bárhol képes az ügyintézésre, mivel a legfontosabb adatbázisokhoz az adatátvitelt az MVM internet LTE hálózata biztosítja.

A kormányablak buszban többek között személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőségük helyben az ügyfeleknek. A kisbuszban a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni – tette hozzá az osztályvezető.

MobilKAB3

A tervek szerint a Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak mobil ügyfélszolgálata járni fogja megyét, a nyáron találkozhatunk majd vele a megyei fesztiválokon, és számos megyei rendezvényen.

(Forrás: Pest Megyei Kormanyhivatal)