Akadálymentes verzió

Kormányablak nyílt a ceglédi MÁV-állomáson

2018.03.21.

Új kormányablakkal bővült a ceglédi járás. Mától 8 munkaállomással és közel 300 négyzetméteres, teljesen modernizált térrel várja ügyfeleit a Ceglédi Járási Hivatal kormányablaka a ceglédi vasútállomás szárnyában. Az új szolgáltatást nyújtó közintézményt Földi László országgyűlési képviselő, Kiss-Becze Eszter a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója, Takáts László polgármester, valamint Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át.


CeglédMáv2

Egy sikertörténet újabb állomásához érkeztünk azzal, hogy ma az új ceglédi kormányablak munkába áll – mondta Földi László, a környék országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, még a politikai ellenfelek is elismerik, hogy a kormány sokat tett a közigazgatás fejlesztéséért, hozzátéve, a kormány a szolgáltató hivatal eszméjét ültette át a gyakorlatba. Földi László elmondta, folyamatos az informatikai rendszerek megújítása, hiszen az is cél, hogy az emberek akár otthonról is kényelemesen intézhessék hivatalos ügyeiket. Cegléd országgyűlési képviselője kiemelte, bízik benne, hogy az áprilisi választások után az elkezdett munkát folytatni tudja a kormány.

CeglédMáv3

Kiss-Becze Eszter a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója ünnepi beszédében kijelentette, a ceglédi csomópont fontos szerepet tölt be a MÁV életében. Elmondta, a tömegközlekedési társaság szolgáltatásait naponta több mint 3600 utas veszi igénybe a járási székhelyen, ahol 32 intercity is közlekedik. A vasútállomás épülete 2008-ban teljes rekonstrukción esett át. Kiss-Becze Eszter kiemelte, a kormányablak-fejlesztés eredményeképpen új funkciót kapott a régóta nem használt épületrész.

CeglédMáv

Tarnai Richárd kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy ő az elejétől, vagyis 2011-től folyamatosan figyelemmel kísérte, hogyan valósult meg a kormányablak-koncepció. Hangsúlyozta, aki ma körbenéz egy kormányablakban, az láthatja, hogy olyan dolgot hozott létre a kormány, ami az itt élők hasznára válik. Hozzátette, az embereknek az a hasznos, ha azon, ami jól működik ne változtassanak. Tarnai Richárd kiemelte: „közösen létrehoztunk értékeket, eredményeket értünk el, melyeket csupán a változás igénye miatt nem szabad eldobni”.

CeglédMáv5

Láthatóan folyamatosan fejlődik Cegléd, hiszen nem régiben, tavaly ősszel nyílt egy kormányablak a településen, most pedig újabbal gazdagodik a város – jelentette ki az ünnepségen Takáts László polgármester. Kiemelte, a ceglédi emberek életébe egy újabb olyan szolgáltatás áll majd, ami megkönnyíti az életüket.

CeglédMáv6

Az ünnepség keretében a megnyitást jelképező nemzetiszínű szalagot Földi László országgyűlési képviselő, Kiss-Becze Eszter a MÁV fejlesztési főigazgatója, Takáts László polgármester, valamint Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja vágta át.

CeglédMáv7

Az ünnepélyes megnyitó után a résztvevők megtekintették a kormányablak munkaállomásait, majd Magdáné dr. Rostás Boglárka, a Ceglédi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese köszöntötte a megjelenteket.

CeglédMáv8

A beruházás során teljesen új kormányablakot alakítottak ki a vasútállomás egyik szárnyában. Az összesen 280 négyzetméteres épületrészben 8 ügyfélfogadó és 7 háttér munkaállomást alakítottak ki, valamint 1 fotófülke is az ügyfelek gördülékeny kiszolgálását segíti a jövőben.

CeglédMáv9

(Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal)