Akadálymentes verzió

Kormányablak nyílt Nyergesújfalun

2018.07.25.

Kilencedik kormányablak nyílt meg a megyében, Nyergesújfalun, a beruházás teljes költsége meghaladta az ötvenmillió forintot. A korábban átadott két tatabányai, esztergomi, tatai, kisbéri, komáromi, oroszlányi, dorogi kormányablakok megnyitását követően a most kialakított szervezeti egységet a város Polgármesteri Hivatalának épületében avatták fel.


Az ünnepélyes átadón Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Mihelik Magdolna polgármester asszony, járási hivatalvezetők és a meghívott vendégek vettek részt.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen megyénkben a kilencedik kormányablakot nyithattuk meg. Az elmúlt időszakban a járásközpontban megvalósult beruházásokat követően arra törekedtünk, hogy az okmányirodaként működő szolgáltatási helyeket kormányablakká alakítsuk. Nyergesújfalu várossá nyilvánítása után folyamatosan fejlődött, és a városvezetés figyelt arra, hogy az állampolgárokat megfelelő színvonalon szolgálják ki.

Köszönet illeti polgármester asszonyt azért is, hogy partnerként tudunk együttműködni, törekedve az ügyfelek elégedettségére. Jó példa erre ez a helyszín is, ahol integráltan, egy épületen belül lehet elintézni az önkormányzati és államigazgatási ügyeket is – fogalmazott a kormánymegbízott. Január elsejét követő pozitív változás, hogy azokban az ügyekben, melyeket speciális jogszabály nem zár ki, már elindíthatók a kérelmek a kormányablakokban is, erre összesen több mint kétezer ügytípus esetében van mód. Dr. Kancz Csaba rámutatott: bízom benne, hogy a nyergesújfalui és a környéken élő emberek élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen ügyeik intézéséhez minden segítséget megkapnak kollégáinktól.

Mihelik Magdolna Nyergesújfalu polgármestere beszédében kiemelte: egy város számára semmi sem lehet fontosabb annál, hogy fejlődjön, és hogy az itt élő emberek megtalálják mindazt a szolgáltatást, mellyel életminőségük tovább javul. A köznevelés, az egészségügy és más területek mellett térségi központnak nevezhető a település, és ezzel az új lehetőséggel több ügymenet intézésére nyílik alkalom az itt, és környékben élő embereknek. Büszkék vagyunk a harminc éves városunkra és a húsz éves épületre, mely helyül szolgál a kormányablak működésének, és örülünk azoknak az állami forrásoknak, mellyel fejlődik, szépül városunk.

Dr. Völner Pál miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője beszédében a szolgáltató állam fontosságát emelte ki, amely attól válik vonzóvá, ha az állampolgárok gyorsan és hitelesen intézhetik ügyeiket. Örömét fejezte ki, hogy Nyergesújfalun élők lakóhelyükön, a számukra legkönnyebben elérhető kormányablakban, munkaidőn kívül is el tudják intézni hivatalos ügyeiket, ahol elkötelezett szakember gárda várja őket.

Tuzson Bence államtitkár köszöntőjében arra mutatott rá, hogy alapvető jelentőségű a biztonság, az állam biztonsága és az ebből fakadó bizalom a kormányzat felé. Ezt segíti az állampolgárokkal való közös párbeszéd, melynek egyik legfontosabb eleme a kormányablak, mint közösségi tér megléte.  A legjobb ügyintézés az, amit másnap elfelejtjük, vagy észre sem vesszük – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: kormányzati törekvésünk célja, hogy mind a kormányablakokat felkereső ügyfelek, mind az ott dolgozó hivatalnokok jól érezzék magukat az ügyintézés során.

Célunk a hatékonyabb, olcsóbb és kevesebb bürokráciával járó közigazgatás megteremtése, a felesleges ügyintézési folyamatok megszűntetése, a közfeladatok hatékony ellátása.

A szalagátvágással hivatalosan is átadták Komárom-Esztergom megye új kormányablakát Nyergesújfalun, majd ezt követően a kialakított munkaállomásokat tekintették meg a résztvevők.

Nyergesújfalui Kormányablak ügyfélfogadási rendje:

Hétfő: 7.00-17.00
Kedd: 8.00-12.00
Szerda: 8.00-14.00
Csütörtök: 8.00-18.00
Péntek: 8.00-12.00

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)