Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. május 25-től a kormányablakokban és okmányirodákban– Budapest kivételével – az ügyintézés minden ügykörben időpontfoglalás nélkül is lehetséges.

A fővárosi kormányablakokban a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok ügyintézéséhez szintén nem szükséges előzetesen időpontot foglalni, egyéb ügyekben  változatlanul kizárólag előzetes időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás. Aelkészült okmányokat  postai úton kézbesítjük.

Továbbra is javasoljuk az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét és kérjük a megfelelő óvintézkedések betartását (maszk viselése, védőtávolság, higiéniás előírások).

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy a kormányablakokban működő adóügyi ügyfélszolgálatokon határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Javasoljuk a NAV online szolgáltatásainak használatát.

Kormányablakká alakult át a Berhidai Okmányiroda

2018.06.06.

2018. június 6-án, Berhidán Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Főigazgatója tartott sajtótájékoztatót Veszprém megye immár 14. - a korábbi Okmányiroda átalakításával létrehozott - Kormányablakának megnyitása alkalmából. Berhidán, a Veszprémi út 1-3. száma alatt új Kormányablak várja az ügyfeleket, ahol - az okmányirodai ügyek mellett – a kormányablakokban intézhető ügyek indítására is lehetőség van.


Dr. Vajda Viktória Főigazgató a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a „Magyary Zoltán” Közigazgatás-fejlesztési Programban meghatározott „Jó Állam” kialakítása érdekében a Kormányzat célja az állampolgárok minél teljesebb körű elégedettségének elérése, a szolgáltató jellegű, ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, egy hatékonyan működő, egységes és integrált intézményrendszer létrehozása, az egyablakos ügyintézési rendszer kialakítása. A cél, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebb, a legkönnyebben elérhető módon, akár munkaidőn kívül is el tudja intézni a hivatalos ügyeit. Ennek érdekében kerültek kialakításra országos szinten az egységes arculatot hordozó, egyablakos ügyintézésre lehetőséget biztosító kormányablakok.

Berhida1

A Főigazgató tájékoztatást adott arról, hogy Veszprém megye vonatkozásában 2017. évben közel 470.000 ügyet intéztek a kormányablakokban, ezek mintegy 95 %-a az állampolgárok kérelmére indult eljárás volt. A kormányablakok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, amelyet a folyamatosan végzett ügyfél-elégedettség mérések is igazolnak.

Berhida2

Az ügyfelek és munkatársak részére átadásra kerülő Berhidai Kormányablak a korábban Okmányirodaként működő szervezeti egység helyén, az Okmányiroda átalakításával készült el. Az átalakítási munkálatok 2018 áprilisában kezdődtek meg. A beruházás 26 millió forintot meghaladó költségvetéssel valósult meg, részben állami támogatásból, részben kormányhivatali költségvetési forrás felhasználásával. A fejlesztés eredményeképpen az akadálymentesített Kormányablakban 3 munkaállás – ebből egy fotófülkével ellátott – került az ügyfelek szolgálatába.

Berhida3

Az Okmányiroda Kormányablakká, integrált ügyfélszolgálattá alakításának jelentőségét az adja, hogy felújított, átalakított ügyféltérben a klasszikus okmányirodai (pl. személyazonosító igazolvánnyal, vezetői engedéllyel, lakcímkártyával kapcsolatos) ügyek mellett valamennyi, a kormányablakokban intézhető ügy indítására is lehetőség nyílik. Ez összességében több mint 1.500 ügytípust jelent, ide sorolhatók többek között szociális, családtámogatási, egészségbiztosítási, nyugdíjbiztosítási ügyek is. Az azonnal és saját hatáskörben intézhető ügyek mellett ezen ügykörökhöz tartozó kérelmek befogadása, illetőleg az ügyfelek megfelelő tájékoztatása is megtörténik a Kormányablakban.

Berhida4

A sajtótájékoztató zárásaként a Főigazgató kiemelte, hogy a Berhidai Kormányablak kialakításának legfontosabb célja az volt, hogy a város szerepkörének megfelelően még inkább megerősödjön az ügyfélbarát területi közigazgatás, megkönnyítve ezzel a Berhidán és környékén élő állampolgárok hivatalos ügyeinek intézését.

Berhida5

A sajtótájékoztatót követően a résztvevők megtekintették az újonnan megnyitásra kerülő Kormányablakot. A rendezvényen részt vett Berhida Város Önkormányzatának képviseletében Nyírő István alpolgármester és dr. Guti László jegyző.

Berhida6

Tájékoztatás a Berhidai Kormányablak nyitvatartásáról:


Hétfő: 07.00 - 17.00
Kedd: 12.00 - 16.00
Szerda: 08.00 - 12.00
Csütörtök: 08.00 - 18.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Elérhetőségek:
Címe: 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3.
Telefonszám: 06 (88) 550-267
E-mail: varpalota.kormanyablak@veszprem.gov.hu

(Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal)