Akadálymentes verzió

Kormányablakokat alakítanak ki Bábolnán és Nyergesújfalun

2018.04.12.

Tízre növekszik a megyében lévő kormányablakok száma a bábolnai és a nyergesújfalui fejlesztések kapcsán. Mindkét helyszínen a polgármesteri hivatalok épületében, az okmányirodák helyén jönnek létre az új munkaállomások.


A beruházások részeként négy-négy ügyfél fogadására alkalmas ügyfélpultot hoznak létre, az akadálymentes ügyintézés érdekében a mozgáskorlátozottakra is gondolnak.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak szükség, de igény is van arra, hogy folyamatosan bővítsük a kormányablakok és az ott elintézhető ügykörök számát. Ennek érdekében biztosítjuk, hogy lehetőség szerint az állampolgárok vagy gazdasági társaságok a lakóhelyükhöz, illetve székhelyükhöz a lehető legközelebb intézhessék ügyeiket.

Bábolna_Nyergesújfalu_1

Ezekhez igazodva és a korábbi fejlesztéseket kiegészítve, hivatalunk az igényelt forrás felhasználásával támogatja az újabb célkitűzéseket. Az ügyfélfogadó terek teljes átalakításával, a munkaállomások egy légtérbe kerülnek, és a beruházásokkal korszerű ügyfélhívó rendszer, bizalmas tárgyaló is megvalósul – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Bábolna-Nyergesújfalu_2

Talán már nehezen emlékezünk vissza arra, amikor pár éve még csak a megyeszékhelyeken, Tatabányán vagy Székesfehérváron lehetett közigazgatási ügyeket intézni és most már a tízedik kormányablakot alakítjuk ki a megyében – fogalmazott Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos a bábolnai kialakítás kapcsán. Hozzátette: hosszas és kemény erőfeszítésünk eredménye ez a beruházás, de megérte kivárnunk, hogy a lehetőség mellé a forrás is rendelkezésre álljon.

Bábolna-Nyergesújfalu

Dr. Völner Pál államtitkár arra mutatott rá, hogy a kormányablak összeköti a közigazgatást az emberekkel, mely nagymértékben megkönnyíti honfitársaink hétköznapi életét.

Bábolna-Nyergesújfalu_5

A lakosság kívánsága és egyben elvárása az, hogy az ügyeiket hatékonyan és gyorsan tudják megoldani helyben, rugalmas nyitvatartási idővel. Fontos, hogy a kormányablak ne csak fizikai megjelenésében, hanem tényleges napi működése során is hatékonyan üzemeljen.

Bábolna-Nyergesújfalu45

A kormányablakok kialakítása újabb mérföldkövet jelentenek a települések életében, mely révén magasabb szintre lép a közigazgatás – emelte ki Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A nagyobb városok mellett külön elismerés, hogy a kormány a kisebb településekre is fókuszál, és azok újabb lehetőséget kapnak, melyek pozitívan befolyásolják az állampolgárok életminőséget és komfortérzetüket javítja.

Bábolna-Nyergesújfalu_6

(Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet)