Akadálymentes verzió

Minden kormányablakban intézhető a Czeglédy-ügy kárrendezése

2018.01.18.

Június végéig adhatják be - az ország bármelyik kormányablakában, személyesen - kárrendezés iránti kérelmüket a Czeglédy-ügy károsultjai, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.


Február végéig az ország bármelyik kormányablakában személyesen adhatják be kárrendezés iránti kérelmüket a Czeglédy-ügy azon károsultjai, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.

A Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló kormányrendelet 2018. január 15-én lépett hatályba, a károsultak 2018. június 30-ig adhatják be kárrendezés iránti kérelmüket. A június 30-i határidő jogvesztő hatályú. Ez idő alatt az jogosult állami kárrendezésre, aki az említett időszakban a Human Operator Zrt. közreműködésével szervezett munkavégzésben vett részt, munkája ellenértékét nem kapta meg, és követelése 2018. január 15-én még fennáll.

A kormányhivataloknál, a kormányablakokban benyújtott kárrendezési kérelemhez csatolni kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat és a követelésre vonatkozó dokumentumokat.

Amennyiben a kérelmező írásbeli dokumentummal nem rendelkezik, nyilatkozatot tehet szóban vagy írásban bármely kormányablakban. A szóbeli nyilatkozatról a kormányablak munkatársai jegyzőkönyvet vesznek fel.

A kérelem formanyomtatványa INNEN letölthető.

 

(Forrás: BFKH)