Akadálymentes verzió

Mobilizált Ügyfélszolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is

2018.07.26.

Az első ügyfelet dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár szolgálta ki abban a Mobil Kormányablak buszban, melyet július 24-én adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal épülete előtt. Az átadón felszólalt dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, és dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár.


Dr. Szabó Tünde a közigazgatásban dolgozóknak köszönte meg elhivatottságukat, mellyel a magyar embereket szolgálják. Az ügyintézés az új busz segítségével még közelebb kerül az emberekhez, akik időt és pénzt tudnak megtakarítani azzal, hogy nem kell beutazniuk a távolabbi kormányablakokhoz. A kormányablak busz újabb lépés a korszerű, ügyfélbarát közigazgatás útján.

Dr. Vinnai Győző ünnepi beszédét visszaemlékezéssel kezdte. 2011-et idézte fel, amikor részese lehetett a közigazgatási reformnak és az első Kormányablak megnyitásának. Elmondta, hogy az azóta eltelt időben jelentősen leegyszerűsödött és felgyorsult az ügyintézés folyamata, csökkentek a bürokratikus terhek, és helyreállt a bizalom az állampolgárok és az állam között. A járási hivatalok és kormányablakok 2013-as kialakítását sikertörténetnek nevezte, mellyel egy területi alapú, ügyfélközpontú közigazgatás valósult meg. A busz a közigazgatás mobilitását és emberközeliségét jelképezi. Az országgyűlési képviselő a felkészült, jól képzett ügyintézőket méltatta Magyary Zoltánt idézve.

Román István kormánymegbízott beszédében hangsúlyozta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye folyamatosan és dinamikusan fejlődik, s egyre nagyobb kormányzati figyelem irányul a megyére. A 21. század fontos ismérvei közül a mobilitást és a gyorsaságot emelte ki, aminek a Kormányablak busz üzembe állításával a Kormányhivatal igyekszik megfelelni. A tavalyi évben a megye 23 kormányablakában 800 000-nél is több ügyintézés történt, ami alátámasztja a kormányablak busz létjogosultságát. A megyei emberek számára még közelebb kerül, így leegyszerűsödik és felgyorsul az ügyintézés folyamata.

Dr. Tuzson Bence államtitkár az ország településszerkezetét említette beszéde kezdetén, majd a magyar falu megerősítésének fontosságát, annak megtartó erejét hangsúlyozta. Feladatnak jelölte meg, hogy meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a kis településeken is el lehessen érni a magyar államot. Ehhez kínál kitűnő lehetőséget a mobil Kormányablak busz. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átadott jármű a hetedik a sorban, mely az országot járva az emberek szolgálatában állva megkönnyíti az ügyintézést. Az államtitkár nehéz, de alapvető feladatnak nevezte ezeknek a szolgáltatásoknak a biztosítását. Ezután az emberek és az állam közötti bizalom fontosságát hangsúlyozta, majd az elkövetkezendő időszak legfontosabb kihívásának a biztonság kihívását nevezte meg. A bizalom és a biztonság része, hogy kis és nagy teleülésen egyaránt biztosítva legyen az állampolgárok számára az államhoz való hozzáférése. Az elkövetkezendő időszak másik fontos feladata a jó minőségű szolgáltatás biztosítása mellett az ügyszámok csökkentése. Jelenleg 2200 ügycsoportban lehet ügyet intézni, aminek a számát a jövőben mindenképpen csökkenteni kell.

Az ünnepi beszédek elhangzása után a Mobil Kormányablak busz megáldása következett, majd az államtitkár segítségével megtörtént az első ügyfél kiszolgálása is.

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)