Akadálymentes verzió

Figyelem!

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az ügyfélszolgálatokon  tartsák be a megfelelő óvintézkedéseket (maszk viselése, védőtávolság, higiéniás előírások). Továbbra is javasoljuk az időpontfoglalás és az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kormányablakokban működő adóügyi ügyfélszolgálatokon megváltozott a nyitvatartás rendje, illetve egyes helyszíneken továbbra is szünetel az ügyfélfogadás. Részletes tájékoztatást a NAV honlapján találnak. Javasoljuk továbbá a NAV online szolgáltatásainak használatát.

Sikeresek a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok

2018.12.12.

Annak érdekében, hogy az állami szolgáltatások mindenki számára magas színvonalon, azonos minőségben hozzáférhetőek legyenek, 2018-ban a kormányablakok elérhetősége 10 darab Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálattal bővült. A "guruló kormányablakokban" lehetőség nyílik a leggyakoribb ügyek intézésére (pl. új okmányok igénylésére, cseréjére), továbbá az ügyfelek több mint 2500 ügytípusban kaphatnak tájékoztatást.


Jelenleg összesen 11 Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat (a Csongrád Megyei Kormányhivatal üzemeltetésében PILOT jelleggel 2017 óta működik) áll az ügyfelek rendelkezésére, idén augusztus óta több mint 300 településen, közel 6500 ügyfél részére biztosítva ügyintézési lehetőséget, és közel 2300 ügyfél részére nyújtottak tájékoztatást. A kormányablakkal nem rendelkező települések mellett a mobilizált ügyfélszolgálataink több szociális intézményhez, kórházhoz, művelődési házhoz, iskolához települtek ki, továbbá ügyintézési lehetőséget biztosítottak különböző rendszervényhelyszíneken, fesztiválokon is. 

A szolgáltatással kapcsolatos visszajelzések alapján a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendenek, mivel - rugalmasságuknak köszönhetően - "házhoz viszik" az integrált ügyintézés lehetőségét, ami elsősorban az idősebb korosztály, illetve az egészségügyi okok miatt nehezebben közlekedők számára jelent komoly segítséget, ugyanakkor a fiatalok körében - különösen a fesztiválokon - is kedvező volt az új szolgáltatás fogadtatása. A legkeresetebb ügytípusok - akár csak a kormányablakokban - a személyi és a lakcím igazolványhoz, a vezetői engedélyhez kapcsolódó ügyintézés, az ügyfélkapu regisztráció és a szociális ügyek intézése voltak, de számos ügytípusban kértek az ügyfelek tájékoztatást is. 

Megtisztelő bizalmukat köszönjük, 2019-ben folytatják útjukat a "guruló" kormányablakok. A kitelepülési helyszíneket és időpontokat a Mobilizált Ügyfélszolgálatok menüpont alatt érhetik el. 

(Miniszterelnökség)