Akadálymentes verzió

Új épületben a Kemecsei Járási Hivatal

2018.09.10.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kemecsei Járási Hivatalának új épületét 2018. szeptember 6-án adta át Dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Román István kormánymegbízott, Dr. Seszták Mikós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője és Lipők Sándor polgármester.


Molnárné Ferkó Rita, a Kemecsei Járási Hivatal vezetője köszöntötte az átadó ünnepség résztvevőit. Köszöntőjében örömének adott hangot, hogy négy év különlét után ismét egy helyen dolgoznak a Járási Hivatal munkatársai, és az ügyfeleknek sem kell több helyre menniük ezentúl. Külön öröm a járásban dolgozók számára, hogy Kormányablak is helyet kapott az épületben, így valóban egy helyen és érdemben tudnak tenni az ügyfelekért.


Lipők Sándor polgármester történelmi pillanatnak nevezte a több éve húzódó folyamat lezárását, mely minőségi változást hoz a járás életében. Megköszönte minden közreműködő munkáját, mellyel az épület megvalósításához, felépítéséhez hozzájárultak.


Román István kormánymegbízott kiemelte, hogy az hivatal átadásával valódi érték teremtődött Kemecsén. Ezt az értéket arra kell felhasználni, hogy az állampolgárokat segítse ügyeik megoldásában, elintézésében. Kiemelt fontosságúnak nevezte a Kormányablak kialakítását az épületben. Így még közelebb kerülnek az állam szolgáltatásai a helyi és környékbeli települések lakóihoz. Beszédét azzal zárta, hogy a 21. századi erős országok, mint Magyarország is, képesek méltó körülményeket teremteni a közszolgák és az ügyfelek részére egyaránt. A közelmúlt infrastrukturális beruházásait megemlítve hangsúlyozta, hogy továbbra is az a cél, hogy a 21. századi körülményeket a megyében mindenhol biztosítani tudják.


Dr. Seszták Miklós kormánybiztos az elhatározás és a kitartás fontosságáról beszélt. Felidézte azt az összefogást, mely ahhoz volt szükséges, hogy Kemecséből járási központ váljon 2013-ban.


Dr. Gulyás Gergely miniszter avatóbeszédét a rendszerváltozás óta eltelt években az állam és az állampolgárok közötti viszony felelevenítésével kezdte. Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt ügyek intézésére csak nagyvárosokban volt lehetőség. A 2011-ben indult Magyary-program segítségével indult el a szolgáló és szolgáltató közigazgatás. Magyary Zoltántól idézve elmondta, hogy a közigazgatásnak cselekedni kell, hogy az állampolgárok elintézhessék ügyeiket. Az elmúlt évek eredményei mellett a járási hivatalok és az e-ügyintézés által biztosított lehetőségekre is felhívta a figyelmet. Megemlítette, hogy a Kormányablakokban 2500 ügytípust lehet elintézni. Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért arra is, hogy a közeljövőben a városok fejlesztése mellett nagy hangsúlyt kap a vidékfejlesztés is, hogy azok a lehetőségek, melyek jelenleg egy nagyvárosban biztosítottak, elérhetők legyenek a kisebb településeken is.


Az ünnepi beszédek elhangzása után a történelmi egyházak áldása következett, majd az ünnepség az épület megtekintésével fejeződött be.

Kemecse-1

Kemecse-2

Kemecse-3

Kemecse-4

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)