Akadálymentes verzió

V4 Jó Kormányzás Fórum Budapesten

2018.04.21.

Jó Kormányzás címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Miniszterelnökség a V4 tagállamok, valamint Románia képviselői számára, ahol a közigazgatás modernizációjával kapcsolatos jó gyakorlatokról cseréltek tapasztalatot a résztvevők. A delegációkat vezető államtitkárok felkeresték Budapest egyik legszebb kormányablakát is a Nyugati pályaudvarnál.


V4-1

Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport elnöki tisztségét. Ez alkalomból nemzetközi konferenciát rendezett a Miniszterelnökség Jó Kormányzás címmel, ahol V4 tagok, valamint Románia közigazgatásért felelős államtitkárai, kormányzati vezetői cseréltek tapasztalatokat azzal kapcsolatban, hogy milyen szervezeti struktúrákkal, milyen korszerű megoldásokkal tehető hatékonnyá az állami közigazgatás.

V4-2

A konferencia résztvevőit a házigazda Magyarország részéről dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és Dányi Gábor európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár köszöntötték, majd a résztvevő országok delegáltjai is beszámoltak az országaikban zajló közigazgatási reformokról. Az előadásokat szekcióülések követték olyan témákban, mint az e-közigazgatás, a bürokrácia-csökkentés vagy az egyablakos ügyintézés.

V4-3

Külön program keretében a cseh, a lengyel és a romániai küldöttség tagjai ellátogattak a Pest Megyei Kormányhivatalba, majd felkeresték a februárban átadott Nyugati pályaudvari kormányablakot is, ahol Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár és dr. György István kormánymegbízott mutatták be a magyar közigazgatási modernizáció zászlóshajóját, a kormányablakokat, vagyis az integrált kormányzati ügyfélszolgálati rendszert. Dr. György István elmondta, az elektronikus tudástárnak, az ügyintézők folyamatos képzésének és az országosan egységes kormányablak arculatnak köszönhetően az ország minden pontján egyforma színvonalon juthatnak hozzá az állampolgárok az állam által nyújtott szolgáltatásokhoz.

V4-4

V4-5

V4-6

(Forrás: BFKH Sajtó)