Akadálymentes verzió

Szarvasmarha útlevél igénylése

Kódszám

NENAR00081

Az ügy rövid leírása

A 2014 jelű űrlap szarvasmarhák új igazolólap (marhalevél) kérésére szolgál. Az igazolólap kérő formanyomtatványt az önálló tenyészet tartója, vagy az általa megbízott ENAR felelős, megyei körzetbe sorolt tenyészet esetén a körzeti kapcsolattartó állatorvos tölti ki.

Ki jogosult az eljárásra?

Ki jogosult az eljárásra?: Az igazolólap kérő formanyomtatványt az önálló tenyészet tartója, vagy az általa megbízott ENAR felelős, megyei körzetbe sorolt tenyészet esetén a körzeti kapcsolattartó állatorvos tölti ki.

Kizáró okok: Van lehetőség képviseletre, meghatalmazásra.

Milyen adatokat kell megadni?

Kötelező adatok: tenyészetkód, tartó neve és címe, egyed azonosítója, dátum, aláírás.

Milyen iratok szükségesek?

Nincs.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Sürgősséggel 2000 Ft, normál esetben 1000 Ft. Fizetés a számlához mellékelt csekken lehetséges.

Hol intézhetem el?

NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság és az illetékes kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

Ügyintézés határideje

Az igazolólap kérő formanyomtatvány beérkezésétől számított 14 napon belül kell kiállítani a marhalevelet. Sürgősség esetén 2 munkanapon belül, egyéb esetekben 4 munkanapon belül megtörténik a marhalevél kiállítás és feladás.

Jogorvoslati lehetőség

Jogorvoslati lehetőség: Nincs lehetőség fellebbezésre.

A fellebbezési illeték mértéke:

Amit még érdemes tudni (GYIK)

1. Mikor kapom meg a marhalevelet? Sürgősség esetén a beérkezéstől számított két munkanapon belül kerül postáraadásra, normál esetben 4-5 munkanapon belül. 2. Személyesen is át tudom venni a marhalevelet? Igen, előzetes egyeztetés után a NÉBIH központjában (1024. Keleti Károly u. 24.) vagy az illetékes megyei kormányhivataloknál. 3. Mennyibe kerül a marhalevél? Sürgősség esetén 2000 Ft, normál eljárás szerint 1000 Ft.

Fontosabb fogalmak

Belföldi marhalevél-igazolólap fogalma: az állat központi nyilvántartásba vételét, valamint az állattartó személyét tanúsító hatósági bizonylítvány. Tulajdont nem igazol.

Vonatkozó jogszabályok

az állattenyésztésről szóló 1993.évi CXIV.törvény, a szarvasmarha-fajok egyedeinek jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 99/2002. (XI.5.) FVM rendelet, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. (XII.27.) Kormányrendelet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról szóló 22/2012. (II.29.) Kormányrendelet , a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X.18.) FVM rendelet

Kulcsszavak

ENAR, marhalevél, igazolólap kérés

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858