Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy

a kormányablakokban, okmányirodákban és valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton

- a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében -

kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Vigyázzunk egymásra!

A Baromfi Termék Tanács részére az Országos Adatbázisban történő adathozzáférésről szóló rendelkezés benyújtása, rendelkezés törlése

Kódszám

NENAR00214

Az ügy rövid leírása

A Országos Adatbázisban regisztrált tenyészetek tartói rendelkezhetnek arról, hogy korábban társadalmi szervezetek számára megadott az adatbázisban tárolt adataikhoz való hozzáférést visszavonják. A hozzáférés visszavonását a 2962-es Rendelkezés adathozzáférésről című nyomtatvány beküldésével tudják megvalósítani.

Ki jogosult az eljárásra?

Ki jogosult az eljárásra?: A 119/2007. (X.18.) FVM rendelet előírásai által az Országos Adatbázisba regisztrácíóra kötelezett tenyészetek tartói ( természetes és jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok)

Kizáró okok: Van lehetőség képviseletre.

Milyen adatokat kell megadni?

Kötelezően megadandó adatok: az ügyfél TIR partner azonosítója vagy ügyfélregisztrációs száma, az ügyfél neve, az adathozzáférésre feljogosított szervezet TIR partner azonosítója vagy Ügyfélregisztrációs száma és neve, az adatkörök, amelyekhez tartózó adatokhoz az ügyfél hozzáfárást korábban engedélyezte,

Milyen iratok szükségesek?

Kitöltött formanyomtatványon kívül más dokumentumot nem kell csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Nincs

Hol intézhetem el?

NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság, mint tenyésztési hatóság

Ügyintézés határideje

10 munkanap

Jogorvoslati lehetőség

Jogorvoslati lehetőség: Nincs szükség fellebezésre, az ügyfél újra megadhatja az adathozzáférést a társadalmi szervezetnek.

Jogorvoslati lehetőség részletei: Nem értelmezhető.

Kinek kell címezni a felllebezést (az elbíráslásra jogosult szerv): Nem értelmezhető.

Hová kell benyújtani a fellebbezést (az elsőfokú hatóság, amely a döntést hozta): Nem értelmezhető.

A benyújtási határidő: Nem értelmezhető.

A fellebbezési illeték mértéke:

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Visszavonhatom a korábban a BTT-nek megadatt adathozzáféréshez való felhatalmazásomat? Igen, a 2962-es bizonylat hozzáférés visszavonására vonatkozó rész kitöltéséval és beüldésével a a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságára (1525 Budapest, Pf.:30). Hol tudom ezt a bizonylatot beszerezni? A bizonylat és kitöltési útmutatója is letölthető és kinyomtatható a www.enar.hu oldalról.

Fontosabb fogalmak

Tenyészet Információs Rendszer: tartási helyek, tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatokat tartalmazó országos adatbázis. Baromfi Információs Rendszer: Országos Adatbázis, amely a baromfi szállításokat, baromfi törzsállományokat és baromfi kelési adatokat tart nyilván. Útmutató: BIR formanyomtatvány-gyűjtemény és kitöltési-eljárási tájékoztató, Országos Adatbázis: a tenyészetek, a tartási helyek, az állatok, az állatmozgások nyilvántartására, valamint az ezekkel kapcsolatos adatok kezelésére, feldolgozására és az arra jogosultak részére adat szolgáltatásra létrehozott TIR, ENAR és BIR rendszerek központi számítógépes adatbázisa, Tenyésztési hatóság: az állattenyésztési hatósági feladatok ellátásáért felelős szerv, a NÉBIH.

Vonatkozó jogszabályok

-

Kulcsszavak

BTT hozzáférése a TIR-ben, BIR-ben tárolt adatokhoz; BTT-nak hozzáférés megadása; BTT-nak hozzáférés visszavonása,

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858