Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kormányablakokban és az okmányirodákban - a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendváltozásra tekintettel - az év végén az alábbi (országosan egységes) rendben tartanak félfogadást:

2019. december 6-án (péntek) keddi ügyfélfogadási rend szerint,

2019. december 7-én (szombat) 8.00-14.00 óráig,

2019. december 13-án (péntek) pénteki ügyfélfogadási rend szerint,

2019. december 14-én (szombat) 8.00-14.00 óráig,

2019. december 24-27 (kedd-péntek) az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel,

2019. december 31. (kedd) 8.00-12.00 óráig,

2020. január 1. (szerda) az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2019. december 31-én (kedden) csak azok az ügyfélszolgálatok tartanak félfogadást, amelyek keddenként nyitva tartanak, továbbá a fentiektől eltérő a nyitvatartás egyes kormányablakokban és okmányirodákban (az eltérésekről ezen az oldalon tájékozódhatnak).

A megyék kulcsfontosságú szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban

2019.10.04.

Az állampolgárok teljes körű, ügyfélközpontú kiszolgálása a cél a kormányablakokban - mondta Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes Lajosmizsén. A Bács-Kiskun megyei városban az ország háromszázötödik kormányablakát adták át.


Orbán Balázs az átadáson hangsúlyozta, hogy a kormányablakok kiemelten fontosak a magyar közigazgatás szempontjából, hiszen az állampolgárok itt találkoznak először az állammal.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 A megye tizennyolcadik kormányablakát egy korábban általános iskolaként működő, több mint száz éves épületben alakították ki a Dózsa György úton. A felújítást és átépítést Lajosmizse Város Önkormányzata nagyobb részben saját forrásból, illetve uniós pályázati forrásból finanszírozta, összesen 130 millió forint értékben. Az intézmény bútorzatát, belső infrastruktúráját és a kivitelezés közben felmerült tetőfelújítást a Miniszterelnökség 30 millió forintos támogatása fedezte.

Fotó: Ligeti Edina
Fotó: Ligeti Edina

Az átadáson részt vett Salacz László országgyűlési képviselő, Basky András, Lajosmizse polgármestere és Kovács Ernő kormánymegbízott is.

(Miniszterelnökség)