Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az ügyfélszolgálatokon az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás:

az ügyintézés előzetes időpontfoglalással történik

időpontfoglalás nélkül is lehetséges a védettségi igazolvánnyal és az azzal összefüggő személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés

(az időpontfoglalás - a gépjárművel kapcsolatos ügyek kivételével - Ügyfélkapu azonosítás nélkül is lehetséges), 

az ügyféltérben nem lehet várakozni,

kötelező az arcot eltakaró maszk viselése,

az ügyintézés során be kell tartani a 1,5-2 m védőtávolságot az ügyfelek között,

az elkészült okmányokat postai úton kézbesítik (személyes átvételre csak kivételesen van lehetőség).

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy a települési ügysegédek ügyfélfogadása átmenetileg szünetel.

Vigyázzunk egymásra!

Az elkészült okmányokat postai úton kézbesítik a kormányhivatalok

2020.11.11.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kormányhivataloknál igényelt okmányok személyes átvételére csak kivételes esetekben és kizárólag időpontfoglalással van lehetőség.


Az elkészült okmány – a kérelemben korábban megjelölt kormányablakban, okmányirodában – kivételesen az alábbi esetekben vehető át személyesen:

  • aki ideiglenes személyi igazolványt kapott (annak leadása céljából),
  • aki a kérelem benyújtásakor még érvényes személyi igazolványát, jogosítványát az igényléskor valamilyen okból nem tudta leadni (az okmány leadásával egyidejűleg),
  • a kártya formátumú (új típusú) személyi igazolványon lévő tároló elem aktiválása céljából (ha a kérelemben személyes átvételt jelölt meg),
  • valamint a konzuli tisztviselőnél.

 

Az ügyfélnél visszahagyott – leadási kötelezettséggel érintett – útlevelet szintén személyesen kell az igényléskor megjelölt átvételi helyen leadni, továbbá

  • a soron kívüli útlevelet a kérelemben megjelölt kormányablakban, okmányirodában,
  • a sürgősségi és az azonnali kiállítású úti okmányt a Központi Okmányirodában (Budapest, XIII. ker. Visegrádi u. 110-112.)

lehet átvenni.

 

Fontos, hogy az elkészült okmányok átvételéhez is időpontot kell foglalni online a Központi Időpontfoglaló Alkalmazás használatával vagy a magyarorszag.hu megújult időpontfoglaló felületén keresztül, továbbá telefonon az ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon. Az időpontfoglaláshoz – a veszélyhelyzetre tekintettel – nem szükséges Ügyfélkapus azonosítás (kivételt képeznek a gépjármű ügyek).

 

Minden más esetben az elkészült okmányokat (pl. a jogosítványt) postai úton (hivatalos iratként) juttatják el a kérelmező által megadott címre (akkor is, ha a kérelemben személyes átvételi mód került megjelölésre).

 

(Miniszterelnökség)