Akadálymentes verzió

Kormányablakot adtak át Szendrőn

2022.02.07.

Elkészült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő város kormányablaka. Az okmányiroda helyén kialakított ügyfélszolgálat ünnepélyes átadójára pénteken került sor.


Az eseményen Domokos Péter, a kormányablakokért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a szendrői az országban a 310-ik, a megyében pedig a 24-ik kormányablak.

Úgy fogalmazott: a tervek szerint minden második generációs okmányirodát kormányablakká alakítanak át, bővítve a szolgáltatások körét, emelve azok minőségét, tovább növelve az ügyintézés hatékonyságát. Ebben az évben még négy okmányirodát alakítanak át kormányablakká, és még 21-et terveznek, ezzel pedig lényegében minden okmányiroda átalakul kormányablakká.

Ennek köszönhetően mindenki számára könnyedén elérhetők ezek az intézmények, ahol mindenki gyorsan és egyszerűen el tudja intézni hivatalos ügyeit, akár munkaidőn kívül is - mondta Domokos Péter.

Hozzátette: az elmúlt évben a kormányablakok 11,5 millió ügyet gondoztak hatékonyan, összesen 2500 ügykörben.

Szendrő kormányablak átadó ünnepség

Fotó: Vajda János (MTI)

Felhívta a figyelmet, hogy ezen kívül huszonöt mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat is működik az országban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeket két kormányablak busz járja.

(MTI, fotó: MTI/Vajda János)