Akadálymentes verzió

Kormányablakot avattak Bükön

2017.08.23.

Augusztus 17-én Bükön adták át Vas megye tizenharmadik kormányablakát. Az önkormányzat és a kormányhivatal együttműködésének köszönhetően jött létre az új intézmény.


Tavaly készült el a büki városházával szemben, a Torkos soron az önkormányzat új épülete. A kétszintes építmény több funkciót lát el.

Az alapterülete háromszáz négyzetméter, de mivel a padlásteret is raktárrá alakították, csaknem hatszáz négyzetmétert tudnak hasznosítani. 

Az épületet többfunkciósra tervezték: itt kaptak helyet az önkormányzati cégek, szervezetek, intézmények raktárai, valamint a kormányablakot is itt alakították ki.

Az avatóünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott kiemelte: a tizenharmadik, büki kormányablak megnyitója különleges, ugyanis azt nem kormányzati forrásból építették. A hivatal és az önkormányzat koprodukciójából jött létre a régóta vágyott intézmény.

Harangozó Bertalan elmondta, a tizenkét Vas megyei kormányablakban 2016-ban 287 ezer ügyfél fordult meg, 345 ezer ügyet intéztek el - volt, akinek több dolga is akadt az államigazgatással.

2017 első félévében 162 ezer ügyfél 191 ezer ügyben kereste fel a kormányablakokat - jól látszik, hogy idén túlszárnyalják az előző évi adatokat.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőt mondott Fotó: Kabinet

A kormánymegbízott szerint ez annak is köszönhető, hogy az elintézhető ügyek száma folyamatosan nő.

- A most megnyitott kormányablak jól mutatja a város áldozatkészségét a lakói és a vendégei iránt - tette hozzá Harangozó Bertalan.

Dr. Kapiller Sarolta, dr. Németh Sándor, Ágh Péter és Harangozó Bertalan az átadási ünnepségen Fotó: Kabinet

- Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tizedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot - mondta dr. Németh Sándor polgármester.

Korábban nem volt okmányiroda a településen, eddig pedig nem volt lehetőség arra, hogy méltó épülete legyen a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt - hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Németh Sándor köszönetet mondott a kormánymegbízottnak, Ágh Ernőnék a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatójának, dr. Kapiller Saroltának a Kőszegi Járási Hivatal vezetőjének és Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének is, aki biztosította a politikai támogatást.

Ágh Péter erre válaszolva megjegyezte: megtiszteltetés volt most is a bükiekért tenni, és mint mondta, bízik abban, hogy a kormányablak hozzájárul az emberek szolgálatához.

A büki kormányablak a 13. Vas megyében Fotó: Kabinet

A büki kormányablak a 13. Vas megyében Fotó: Kabinet

- Idén tízéves a város, a kerek évfordulót számos pozitív történés koronázza meg - hangsúlyozta a képviselő, kiemelve, hogy jelentős fejlesztési támogatásokat kapott a település, melynek köszönhetően számos területen lesz előrelépés.

A rendezvény végén dr. Kapiller Sarolta mondott pohárköszöntőt.

Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal