Akadálymentes verzió

Már Nádudvaron is kormányablak várja az ügyfeleket

2022.01.27.

Megnyílt Hajdú-Bihar megye 19. kormányablaka, melynek ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották Nádudvaron. A Fő út 119. szám alatti ügyfélszolgálat korábban okmányirodaként működött.


 

 

Rácz Róbert kormánymegbízott az ünnepélyes megnyitón elmondta: az elmúlt 11 évben végigkísérhette, hogyan változott a hatósági, államigazgatási ügyintézés egy egészen más élményt nyújtó szolgáltatássá Magyarországon. A Hajdú-Bihar megyében működő államigazgatási intézményrendszernek, és a - most már - 19 kormányablaknak a működése az itt élő állampolgárok legnagyobb megelégedésére 11 éve töretlenül zajlik – hangsúlyozta.

Rácz Róbert kormánymegbízott

Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos ismertette: az országban a nádudvarival együtt immáron 309 kormányablak várja az állampolgárokat. Kiemelte, hogy ma hat és fél millióan, azaz az ország kétharmada él olyan helyen, ahol van egy kormányablak a közigazgatási határon belül, ezt egészíti még ki a kormányablakbusz-hálózat.

dr. Domokos Péter miniszteri biztos

A megnyitón Maczik Erika polgármester örömét fejezte ki a kormányablak megnyitásával kapcsolatban, hiszen a visszajelzésekből tudja, hogy a város lakossága már nagyon várta, és most nagyon pozitívan fogadta ezt. Elmondta, hogy a kormányablak megnyitása a vidéki Magyarország számára fontos pillanat, hiszen ez a területi esélyegyenlőség megvalósulása a közigazgatási szolgáltatások, illetve a hatósági ügyek hozzáférésében.

Maczik Erika polgármester

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében a magyar közigazgatásban az elmúlt időszakban végbement jelentős átalakulást emelte ki, aminek – a polgármester asszonnyal egyetértve – véleménye szerint is egyértelműen a vidék a nyertese. Elmondta, hogy választókerületében ez a negyedik kormányablak, és kijelentette, hogy legyen szó akár Hajdúszoboszló, akár Püspökladány környezetében, mindenhol azt tapasztalja, hogy az állam jól működik, a legjobban pedig a kormányablak.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő

Dr. Domokos Péter miniszteri biztos emléklapot adott át a nádudvari kormányablak első ügyfelének, akit Rácz Róbert kormánymegbízott is köszöntött.

Első ügyfél köszöntése - dr. Domokos Péter

 

Első ügyfél köszöntése - Rácz Róbert

 

(HBMKH)