Akadálymentes verzió

Megújult a Zalaszentgróti Járási Hivatal épülete

2017.06.06.

Több mint 92 millió forint értékű beruházással korszerűsítették a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaszentgróti Járási Hivatalát. A felújított épületet pénteken adták át.


A Zala Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése nevű pályázat részeként megvalósult beruházás során megtörtént az épület szigetelése, a nyílászárók cseréje, világítás- és fűtéskorszerűsítése, valamint napelemes rendszert szereltek fel.

ZalaszentgrótJH-1

A beruházás pénteki ünnepélyes átadásán dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott az ügyféltérben köszöntötte a meghívott vendégeket. Szólt a húsz települést magában foglaló Zalaszentgróti Járás sajátosságairól, s elmondta, hogy a hivatal felújított épületében 25 tisztviselő dolgozik. A kormányhivatal élt a lehetőséggel, hogy uniós forrásból elvégeztették a hivatali épületek felújítását, egybekötve az energiaracionalizálással. A megyében rendelkezésre álló közel egymilliárd forintos keretből minden járásba jutott pénz, a Zalaszentgróti Járási Hivatal épületének felújítására több mint 92 millió forintot fordítottak. A kormányhivatal költségvetéséből pedig felújították az épület mögötti parkolót.

ZalaszentgrótJH2

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos emlékezett az épület régi funkcióira, s mint mondta, húsz-harminc éve változatlan állapotban volt, rászorult a korszerűsítésre. A képviselő szólt arról is, hogy a megyében a kormányhivatal és a járási hivatalok épületfelújításai azt mutatják, hogyan lehet jól megszervezni egy állam működését.

Az átadásra meghívott dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár többek között kijelentette, hogy nehéz lenne úgy megkövetelni a rendet, ha lepusztult épületekben kellene dolgoznia az államigazgatásnak. Ez az ügyfelekre is rossz hatást gyakorolna. Elmondta, hogy ebben a programban az országban több mint 260 épület újul meg. A felújítások fontos velejárójaként említette az energiamegtakarítást, és azt, hogy a kormányzati épületek felújításával Zalában évente mintegy 50 millió forint értékű energiát takarít meg. Ez egyúttal a fiatal generációk szemléletformálásában is fontos tényező.

ZalaszentgrótJH-3

(Forrás: Zalai Hírlap, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal, Zalatáj)