Akadálymentes verzió

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a kormányablakokban és okmányirodákban az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás:

kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése,

az ügyintézés során be kell tartani a legalább 1,5 m védőtávolságot,

az ügyféltérben várakozók száma korlátozható,

az elkészült okmányokat postai úton kézbesítik (személyes átvételre csak kivételesen van lehetőség).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a települési ügysegédek ügyfélfogadása átmenetileg szünetel.

Javasoljuk az előzetes online időpontfoglalás (a lejárt személyi okmányok esetében Ügyfélkapu azonosítás nélkül is használható), valmint a magyarorszag.hu oldalon elérhető elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét.

Vigyázzunk egymásra!

Személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja lejárt jogosítványát

2021.06.01.

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál.


Az első jogosítvány automatikus kiállításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt érhető el.

A jogosítvány automatikus meghosszabbításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt érhető el.

Kategóriabővítés esetén a jogosítvány automatikus kiállításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt érhető el.

A fenti három eset online ügyintézése illetékmentes. Az első vezetői engedély megszerzése esetén a személyes ügyintézés is illetékmentes, azonban a jogosítvány meghosszabbítása és kategóriabővítése automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.

További részletek a magyarorszag.hu oldalon olvashatók.

(kormanyhivatal.hu)