Akadálymentes verzió

Új kormányablak nyílt a győri vasútállomáson

2021.01.04.

Megnyílt 2020. január 4-én Győr harmadik és egyben a megye tizenegyedik kormányablaka, ahol tíz munkaállomás és egy fotófülke várja az ügyfeleket a hét valamennyi napján. A beruházás 40 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból, összesen 210 millió forintból valósult meg.


Dr. Domokos Péter az ünnepélyes szalagátvágáson kifejtette: a vasútállomásokon kialakított kormányablakok fő célja, hogy azon állampolgároknak, akiknek a lakóhelyén nem található kormányablak, ne legyen szükségük további helyi közlekedés igénybevételére a hatósági ügyek intézéséhez.

 

Győr MÁV állomás kormányablak ügyintézői pultok

 

A miniszteri biztos elmondta: a sikeres együttműködés során a MÁV Zrt. a vasútállomás épületében kialakította az ügyfélszolgálati helyiségeket, a kormányhivatal pedig a meglévő kormányablakokban lévő berendezési tárgyakkal azonos megjelenésű bútorokat és az integrált kormányzati ügyfélszolgálati rendszer arculati kézikönyvben meghatározott elemeket, illetőleg az informatikai eszközöket szerezte be. A beruházás megvalósulását a Miniszterelnökség 40 millió forint vissza nem térítendő támogatással tette lehetővé – hangsúlyozta dr. Domokos Péter.

Győr MÁV állomás kormányablak bejárat

Győr MÁV állomás kormányablak ügyféltér

 

Győr MÁV állomás kormányablak Széles Sándor kormánymegbízott interjú

 

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)